Folklor
Folklor

Folklor

Pored toga što negujemo narodnu tradiciju, kroz folklorne aktivnosti u našim vrtićima dete razvija sve svoje mišiće, slušnu pažnju i osećaj za ritam, poboljšava koordinaciju pokreta i orijentaciju u prostoru. A igru, pesmu i muziku neizostavno prate divno druženje, polet, radost i osmesi na dečjim licima. 



Narodna igra odražava bogatu istoriju i razvoj, ali i dušu jednog naroda. Svaki čas folklora u našem vrtiću je novo kolo radosti, osmeha i druženja. Kroz folklor dete, ne samo da savladava kompleksne pokrete i pesme, već se razvija i kao individua, te jača svoje telo, um i duh zajedništva. Zajedničko pevanje i ples u ritmu narodnih pesama pokreću srce i stvaraju jedinstvenu i neponovljivu energiju medju našom dečicom.



Trudimo se da u našim vrtićima negujemo kulturu i običaje našeg naroda. Razvijamo kod deteta ponos zbog pripadnosti, kako svojoj porodici tako i svojim dalekim precima. Širimo njegovo znanje o životu u prošlosti, kako bi u budućnosti poštovalo razlike i sličnosti. I nadamo se da će uvek biti čuvar naše tradicije.


„Hvatalo se kolo neko, kolo mlado, kolo novo, 

nove klice, stara nada, novo cveće, 

stabla stara, duše čiste, srca mlada."

Djuro Jakšić

Tvoja škola Izaberite