Pozorište
Pozorište

Pozorište

Naši vaspitači su veoma kreativne osobe koje u svom poslu pronalaze razne načine kako da decu kroz igru nauče mnogim stvarima, kako da im približe i ono što ne razumeju najbolje, kako da razgovaraju sa njima, a da ih deca najbolje čuju. U tome im mnogo pomažu pozorišne predstave, od onih pravih u velikoj sali pa sve do pozorištanceta u kutiji cipela. Deca prosto uživaju u dramskim tekstovima koji nose životne pouke.



Ponekad kostimirajući se, ponekad koristeći razne lutkice na štapićima, ginjol lutkice ili one papirne u pozorištu senki, vaspitači dopiru do dece na najzabavniji način - putem pozorišne predstave. Ne trepnuvši deca isprate dramski performans i vrlo brzo požele da sa vaspitačima zamene uloge. Motivišući ih da se igraju na ovaj način, kroz predstave u našim vrtićima dečici podstičemo pažnju, razvijamo govor i bogatimo rečnik.



Čarobno mesto, čije srce kuca u ritmu dečje duše jesu pozorišta. Naši mališani imaju privilegiju da često sa drugarima gledaju predstave u pravim pozorištima, ali i da ih sami prave u svom vrtiću. Značaj predstava za razvoj govora, mašte i slobode misli kod dece je neprocenjiv. Ipak, ono najznačajnije je drugarstvo! Mali glumci moraju da saradjuju, da se dogovaraju, da slušaju jedan drugog, što i jeste naš najlepši cilj.

Tvoja škola Izaberite