Psiholog
Psiholog

Psiholog

Dečji psiholog u našim vrtićima je osoba koja razume, ne samo opšte obrasce i uzrasne karakteristike mentalnog razvoja deteta, već i individualne varijacije ovih osobina. Naši psiholozi posmatraju decu i prate njihovo ponašanje, a po potrebi rade i testiranje u dogovoru sa vaspitačem i roditeljima, zainteresovanim za razumevanje ličnih karakteristika deteta i savetovanje o radu sa njima.



Dečji psiholog prepoznaje i razume emocionalne, socijalne i kognitivne potrebe deteta. Pruža podršku deci koja se suočavaju s različitim izazovima, kao što su socijalne interakcije, razvojni problemi ili emocionalne poteškoće. Kroz individualne razgovore i grupne aktivnosti, dečji psiholog pomaže detetu da razvije emocionalnu inteligenciju, socijalne veštine i samopouzdanje.



Dečji psiholog je pre svega osoba koja dobro poznaje i duboko razume dete, i kao takav je neprocenjiva pomoć vaspitačima i roditeljima. Kao sastavni deo stručnog tima, psiholozi u našim vrtićima se trude da potpomognu stvaranje uslova za dečje blagostanje, za slobodan i efikasan razvoj sposobnosti svakog deteta.

Tvoja škola Izaberite